Social

# pfizer copii #vaccinare copii #pfizer

Pfizer/BioNTech solicita aprobarea vaccinului anti-Covid pentru copiii cu varsta intre 12 si 15 ani

Compania farmaceutica Pfizer si partenerul sau BioNTech au solicitat autorizarea vaccinului anti-Covid pe care l-au creat pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani. 

Agentia Europeana pentru Medicamente ar urma sa dea unda verde imunizarii copiilor in luna iunie. Conform datelor unui studiu clinic, serul produs de Pfizer are „100% eficacitate” pentru aceasta grupa de varsta. BioNTech si Pfizer au solicitat, potrivit unui comunicat de presa, o „extindere” a autorizatiei, valabila in prezent pentru persoanele cu varsta peste 16 ani. Un astfel de proces dureaza de obicei intre patru si sase saptamani.

„Subliniem graba de a extinde autorizatia de utilizare a vaccinului Pfizer/BioNTech pentru populatia tanara. Astazi am depus cererea catre EMA pentru a extinde autorizatia pentru adolescenti cu varste intre 12 si 15 ani”, a scris Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, intr-o postare pe Twitter.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea