Social

Petrecerile in aer liber, interzise dupa ora 22:00

O decizie a deputatiilor din comisia juridica adoptata luni impune sanctionarea persoanelor care organizeaza petreceri sau utilizeaza aparatura muzicala ce deranjeaza linistea publica, dupa ora 22.00, in aer liber sau in corturi, in apropierea imobilelor destinate locuintelor.

Deputatii juristi au adoptat un nou articol la Legea 61/1991 ce prevede o amenda contravetionala de la 500 la 1.500 lei pentru "organizarea de petreceri si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinta sau cu caracter social, in mediul urban", daca acestea se petrec dupa ora 22.00.

Cu alte cuvinte, „Parangheliile, dupa ora 22.00, dintre blocuri, din spatiile publice, din gradini, de sub cort, care pot deranja linistea celor care au dreptul la liniste dupa ora 22.00, sunt interzise de lege si sanctionate contraventional”, a declarat presedintele Comisiei juridice, deputatul PC Sergiu Andon , explicand implicatiile noului articol adoptat de deputatii juristi.

Mai mult, ca o parere personala, Andon a aratat ca ar interzice „zgomotul dincolo de spatiul in care il auzi numai tu”.„In clipa in care zgomotul patrunde in spatiul altcuiva, mai ales daca acest spatiu este de odihna, este o agresiune sonora si in orice stat civilizat e interzisa”, a mai subliniat acesta.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea