Social

#fumat spatii inchise #petreceri fumatori #legea antifumat #parfumat

Petreceri de „Adio” pentru fumatori!

De miercuri, 16 martie, intra in vigoare legea care interzice complet fumatul in toate spatiile inchise, iar patronii localurilor din Bucuresti s-au gandit sa organizeze petreceri de… „Adio fumat”.

Unul dintre aceste locuri este Drunken Lords. „Pe 15 martie, in Drunken Lords, de la ora 19:00, te invitam sa inchinam, impreuna, un pahar in “memoria” dreptului la fumat. Cu tigari de foi, cu trabucuri, cu pipe, cu tigari la bucata, cu tutun intors, cu orice ai de fumat, vino alaturi de noi in “miscarea de rezistenta” Drunken Lords. Cu inconfundabilele jobene Drunken Lords, cu un pahar de Jameson Irish Whiskey in mana si cu gandul la vremurile de demult, vom depana amintirile de pe vremea cand fumatul unui trabuc era un gest considerat exclusivist, remarcat, rezervat barbatilor cu prestanta”, se arata intr-un comunicat, postat pe Facebook de catre respectivul local.

Restaurantul „Lacrimi si sfinti” organizeaza, marti… prohodul fumatului. „Ultima tigara uitata intr-un colt pe-o etajera! Marti, 15 martie, Prohodul Fumatului, tragem ultimul fum patimas si ucigas, la interior de crasma. La ora 23.59 oropsitul viciu va fi indesat in scrumiera pasind in istorie. Asadar, de vreti sa mai simtiti odata, aerul carciumii, ala rau, in care s-au chinuit poetii sa scrie, pictorii sa viseze si muzicantii sa se-mbete, va asteptam sa va tineti o masa dosnica. Lautarii o sa cante de jale, momitele o sa sfaraie-n tigaie.” este anuntul de pe Facebook al restaurantului.

Alte localuri, cum ar fi E-Varza, organizeaza concerte in prima zi in care nu se mai fumeaza in cluburi. Ionut Leopea, solist al trupei FolkFrate!, va canta pe 16 martie si va trebui sa se abtina, pentru prima data, sa fumeze in timpul concertului. „Este un moment important pentru toata lumea, sa vedem cum putem rezista fara sa fumam sau cum e sa petrecem pana dimineata si sa nu ajungem acasa ca de la afumatoare. Oricum ar fi, FolkFrate! va asteapta pe toti la un concert special, ca e o zi speciala, in care fumatori si nefumatori petrec pe cinste. Sunt sigur ca toata lumea se intreaba daca voi rezista la un concert fara sa fumez, asa ca ne-am gandit sa testam inca din prima zi. Chiar si eu sunt curios”, a spus artistul.

Aproximativ cinci milioane de romani fumeaza. incepand din 16 martie, cine va fi prins fumand in cluburi, baruri, la birou, in magazine sau restaurante poate primi o amenda de pana la 500 lei, iar proprietarii spatiilor risca suspendarea activitatii.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea