Social

#petrecere caritabila #salvati copiii #campanie umanitara #copii

Afla unde are loc petrecerea caritabila pentru copii, organizata de Salvati Copiii

Salvati Copiii lanseaza duminica, 9 octombrie, campania "Un gest pentru o viata", menita sa atraga fonduri pentru echiparea spitalelor cu incubatoare si alte echipamente performante.

Evenimentul de lansare se va desfasura pe parcursul intregii zile de duminica, in Promenada Mall, sub forma unei petreceri pentru copii. Vor fi organizate ateliere de origami, pictura si modelare, face-painting si dans. De asemenea, vor avea loc concerte sustinute de artisti precum Andra si Razvan Gogan, Andrei Leonte, grupul Fargolino dar si spectacole de dans.

Strangerea de fonduri se va face atat in Promenada Mall, cat si in Baneasa Shopping City, unde vor exista standuri de unde sustinatorii Salvati Copiii vor putea achizitiona bratari si body-uri pentru nou-nascuti, simboluri ale campaniei de reducere a mortalitatii infantile.

2 euro pentru o viata

Incepand de saptamana viitoare, Organizatia Salvati Copiii va derula la nivel national campania "Un gest pentru o viata", prin care va promova in randul publicului larg numarul de donatii prin SMS 8833. Campania este menita sa sustina Programul national de reducere a mortalitatii infantile, pentru modernizarea maternitatilor si a sectiilor de nou-nascuti, precum si pentru oferirea de suport parental.

Salvati Copiii a lansat, in 2010, unul dintre programele cu cel mai puternic impact din istoria organizatiei, „Fiecare copil conteaza”, menit sa contribuie la reducerea mortalitatii infantile si a morbiditatii in randul copiilor sub 5 ani cu nu mai putin de 15%, pana in 2015.

La data demararii programului, lucrurile stateau dramatic: rata mortalitatii infantile in Romania era de 10,1‰ (2.660 de decese raportate in randul copiilor mai mici de 1 an), de departe cea mai mare la nivelul Uniunii Europene.

Mii de donatori s-au alaturat cauzei Salvati Copiii si, in timp, organizatia a reusit sa doteze 54 de maternitati si sectii de nou-nascuti din intreaga tara cu echipamente medicale in valoare de 4.800.000 de lei, contribuind la salvarea a peste 10.000 de copii anual.

La trei ani de la demararea campaniei, rata mortalitatii a scazut la 8,5 ‰ – o scadere importanta, de aproape 1.000 de decese in cifre absolute. Chiar si asa, in continuare, in Romania, un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 5 ore, iar Romania se situeaza in continuare pe primul loc in clasamentul ratei mortalitatii infantile (media europeana este de 4‰).

Donand un SMS in valoare de doar 2 euro la 8833, fiecare dintre noi poate acorda o sansa la viata miilor de copii nascuti prematur in spitalele din Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea