Social

#femeie #petitie #bancnota romaneasca

Petitie pentru introducerea primei femei pe o bancnota romaneasca

Peste 7.000 de bucuresteni au semnat la sfarsitul saptamanii trecute o petitie care vizeaza introducerea primei personalitati feminine pe o bancnota romaneasca.

Petitia se numeste "ALTFEM - Semneaza petitia pentru prima personalitate feminina pe o bancnota romaneasca".

Sunt propuse 12 personalitati feminine care au marcat istoria si cultura romaneasca: Regina Maria, Ana Aslan (medic), Haricleea Hartulari-Darclee (soprana), Alexandrina Cantacuzino (lidera a miscarii feministe romanesti), Aurora Gruescu (prima femeie inginer silvicultor din lume), Stefania Maracineanu (fizician), Sofia Ionescu (prima femeie neurochirurg din lume), Ana Ipatescu (rol important in Revolutia de la 1848), Elisa Leonida Zamfirescu (prima femeie inginer din Europa), Cecilia Cutescu-Storck (prima femeie profesor universitar in invatamantul de arta din Europa), Sarmiza Bilcescu-Alimanisteanu (prima femeie doctor in drept din lume) si Ecaterina Teodoroiu (eroina in Primul Razboi Mondial).

Organizatorii vor sa stranga peste 50.000 de semnaturi de sustinere, iar lista va fi transmisa Bancii Nationale a Romaniei. Ulterior, se va desemna personalitatea feminina ce va aparea pe viitoarea bancnota emisa de BNR.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea