Social

Peste o suta de infractiuni in care au fost implicati elevi au avut loc in trei luni

122 de infractiuni in care au fost implicati elevi au avut loc in perioada februarie-aprilie 2008, cu 22,3% mai putin decat aceeasi perioada a anului trecut, arata un comunicat al Politiei remis, miercuri, agentiei NewsIn.

In lunile februarie, martie si aprilie, au fost sesizate 122 de infractiuni in care au fost implicati elevi, din care 40 savarsite in scoli gimnaziale, 56 in licee si 26 in alte unitati de invatamant, fata de 2007, cand s-au inregistrat 157 de infractiuni, ceea ce reprezinta o scadere cu 35 (-22,3%) de fapte a numarului total de infractiuni in care au fost implicati elevi.

Comparativ cu 2007, a crescut numarul infractiunilor sesizate avand ca autor sau victime elevi din licee, in timp ce a scazut numarul infractiunilor sesizate avand ca autor sau victime elevi din scoli generale.

Din totalul de 122 de infractiuni inregistrate anul acesta, 79 de fapte s-au intamplat in afara unitatilor de invatamant, iar restul de 43 de fapte fiind inregistrate in incinta acestora din cauza slabei calitati a pazei. 52 dintre fapte au fost savarsite de elevi, restul de 70 fiind comise de alti autori, inregistrandu-se un numar de 97 de victime elevi. Cele mai multe infractiuni reprezinta loviri si alte violente peste 35%, furt peste 25% si talharie peste 10%.

Printre cauzele care favorizeaza comiterea infractiunilor cu autori elevi se numara neglijarea copiilor de catre parinti si slaba implicare a acestora in procesul educational, familiile destramate, violenta domestica si parinti consumatori de alcool , anturajul, informatiile furnizate de mass-media, inclusiv supradimensionarea intentionata a fenomenului violentei in scoli.

Printre cauzele care favorizeaza comiterea infractiunilor cu victime elevi se numara portul ostentativ al bijuteriilor si telefoanelor mobile scumpe, slaba calitate a pazei si naivitatea si credulitatea elevilor.

La nivelul Municipiului Bucuresti, isi desfasoara activitatea un numar de 519 unitati de invatamant preuniversitar , dintre care 200 de gradinite, 207 scoli generale si 112 scoli post gimnaziale (colegii, licee, grupuri scolare). Dintre acestea, 481 sunt asigurate cu paza umana (192 paza mixta, 422 paza proprie, 242 paza prin societati specializate, 6 fiind asigurate de politia comunitara).

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea