Social

Peste 70% din romani se considera saraci

Aproape jumatate din romani (47%) considera ca in tara noastra lucrurile merg intr-o directie gresita. Numarul celor care au afirmat acest lucru a crescut cu patru procente in doar sase luni. Acestea sunt rezultatele din luna noiembrie a studiului Barometrul de Opinie Publica, realizat de Fundatia pentru o Societate Deschisa .






Doar 3 % din romanii intervievati au declarat ca traiesc mult mai bine decat anul trecut. In schimb, 28% au afirmat ca traiesc mai prost sau mult mai prost, iar pentru 47% viata a ramas neschimbata. Cu toate acestea, sunt foarte multi cei care sunt optimisti in ceea ce priveste viitorul si doar 21% sunt sceptici in aceasta privinta. Cea mai mare nemultumire se manifesta fata de situatia financiara, 38% din respondenti recunoscand ca se situeaza din acest punct de vedere sub pragul de saracie , intrucat niciodata nu le ajung banii nici macar pentru strictul necesar. De cealalta parte, doar un procent al populatiei a declarat veniturile le permit sa aiba tot ce le trebuie. Astfel, cei mai multi romani considera ca sunt saraci , pe o scala de la 1 la 10, 74% afirmand ca se situeaza in partea inferioara, iar 25% au declarat ca au o bunastare medie. In schimb, pe primele locuri in clasamentul lucrurilor care ii multumesc pe romani se gaseste familia, pentru 92% din respondenti si prietenii (73%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea