Social

#acces internet #internet #locuinte romanesti

Peste 50% din locuintele romanesti au computer cu acces la internet

Mai mult de jumatate din locuintele din Romania detin un calculator cu acces la Internet, cele mai multe fiind in mediul urban, potrivit datelor anuntate, ieri, de Institutul National de Statistica (INS).

In ceea ce priveste mediul de rezidenta, cele mai multe gospodarii care beneficiaza de un calculator sunt cele aflate in mediul urban, 69.8%, procentul in cazul celor din mediul rural fiind mai scazut, de 37.5%, se arata in ancheta INS privind accesul populatiei la tehnologia informatiilor si comunicatiilor in gospodarii in 2013.

Dintre persoanele cu varsta intre 16 si 74 de ani, 60.3% au declarat ca au folosit vreodata un computer, in timp ce in cazul sexelor, procentul barbatilor utilizatori este putin mai mare decat cel al femeilor, de 61.8%, fata de 58.8%.

Accesul la internet este posibil numai in 52.9% din gospodarii, cele mai multe (73.2%) aflandu-se in mediul urban, mai arata sursa citata.

Cu toate acestea, cele mai folosite device-uri pentru accesul la internet sunt telefoanele mobile (61.8%), urmate de computerele portabile (47.5%).

Sursa foto: nielsen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea