Social

#alegeri parlamentare #alegeri parlamentare 2012 #politisti #jandarmi #ordine publica

Peste 50.000 de jandarmi si politisti vor asigura ordinea la alegerile parlamentare din decembrie

Ordinea, paza si protectia in cazul celor 18.751 de sectii de votare organizate la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie vor fi asigurate de peste 50.000 de politisti, jandarmi, lucratori ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, politisti de frontiera si angajati din alte structuri ale Ministerului Administratiei si Internelor.

Totodata, MAI a dat startul campaniei "Tu decizi! Voteaza legal", al carei scop principal este responsabilizarea alegatorilor cu privire la exercitarea in mod legal a dreptului de vot, "neinfluentat de mita electorala indiferent de formele ei de manifestare".

MAI atrage atentia ca, potrivit Legii 35/2008, vor fi sanctionate cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 10.000 de lei urmatoarele contraventii:

- continuarea campaniei electorale dupa incheierea acesteia si sfatuirea alegatorilor de a vota sau nu un candidat/partid in ziua votarii;
- refuzul nejustificat de a inmana stampila de votare si buletinul de vot alegatorului care a semnat pe lista electorala;
- distrugerea, deteriorarea si murdarirea listelor electorale, platformelor program sau a afiselor.

Sursa foto: cronicadeiasi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea