Social

#protest #mars #trotuar #biciclisti #piste

Peste 3.000 de biciclisti ameninta ca vor protesta

Biciclistii si-au dat intalnire maine, 23 martie, in Parcul Carol din Capitala, incepand cu ora 13.00, pentru a protesta din cauza hotararii luate ieri-seara de primarul Sorin Oprescu si reprezentanti ai societatii civile, de a amenaja piste de biciclete doar in locuri sigure, pe trotuar, nu si pe partea carosabila.

Conform presedintelui Organizatiei pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR), Marian Ivan, la protest sunt asteptate peste 3.000 de persoane.

"Mesajul acestui mars este simplu: decat sa se construiasca piste prost, care sa descurajeze mersul pe bicicleta prin oras, mai bine sa nu se mai faca deloc. Cu toate ca nu am primit inca avizul pentru mars, nu am primit nici un protocol de refuz din partea Municipalitatii”, a explicat presedintele OPTAR.

De asemenea, Marian Ivan a declarat ca aceasta intalnire a fost doar una diplomatica si ca problema biciclistilor va ramane in continuare nerezolvata.

"Din punctul meu de vedere, intalnirea de joi seara a fost mai mult una diplomatica. Pe undeva, primarul general, domnul Sorin Oprescu, nu a vrut decat sa stearga greseala pe care a facut-o atunci cand a afirmat ca pistele trebuie facute exclusiv pe trotuar", a adaugat Marian Ivan.

Sursa foto: freerider.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea