Social

Peste 26.000 de apartamente nu au apa calda

La 600 de miliarde de lei se ridica, in prezent, datoria asociatiilor de proprietari catre firma furnizoare de energie termica din Bucuresti. Ca atare, 459 de asociatii de locatari, din cele 10.500, au sistata, de ani buni, furnizarea apei calde.





In apartamentele din blocul 16 de pe strada Rascoala 1907, sectorul 2, nu s-a mai vazut apa calda de 12 ani. Asociatia de proprietari are o datorie la Regia Autonoma de Distribuire a Energiei Termice Bucuresti de doua miliarde de lei, la care s-au adaugat penalizari de 1,8 miliarde de lei. Aceasta in conditiile in care cuantumul penalizarilor creste in continuare cu 0,02% pe zi. Conform RADET, in Bucuresti, apa calda se sisteaza dupa trei luni de la data scadenta a facturii. Tot pe lista marilor datornici figureaza alte doua asociatii de proprietari de pe Bd. Iuliu Maniu si Strada Dreptatii, din sectorul 6, cu cate 1,5 miliarde de lei fiecare, plus 500 milioane de lei penalizari. Purtatorul de cuvant al RADET, Cosmin Nitu, a afirmat ca, in cazul in care asociatia de proprietari are datorie catre regie, se sisteaza numai apa calda, nu si incalzirea din calorifere. "Nu au existat cazuri in care sa lasam locatarii fara caldura, pe timp de iarna", ne-a precizat Nitu.

Oamenii s-au obisnuit sa incalzeasca apa pe aragaz si, chiar daca unii dintre ei au facturile de la intretinere achitate la zi, din cauza vecinilor rau-platnici, tot blocul este lipsit de apa calda. Conform presedintelui Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat, Mihai Mereuta, responsabilitatea de a chema in instanta locatarii restantieri ii revine presedintelui de bloc.

Spre deosebire de Capitala, in tara exista destule localitati in care datornicii raman si fara caldura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea