Social

#cec #romani #proiect de lege #restituire bani #dacie

Peste 2.000 de romani care si-au depus banii la CEC pentru o Dacie vor fi despagubiti

Peste 2.000 de romani care si-au depus bani la CEC inainte de 1989 pentru a-si cumpara un autoturism Dacia isi vor primi banii inapoi, dupa ce deputatii au adoptat un proiect de lege in acest sens.

Actul normativ completeaza o Ordonanta de Urgenta aprobata de Legea nr.232/2008 si are ca element de noutate despagubirea celor care au depus banii la CEC si i-au transferat ulterior la BRD, pe atunci tot banca de stat, noteaza Adevarul. Potrivit presedintelui Asociatiei Pagubitilor de Autoturisme din Romania (APAR), Mihai Cucu Dogaru, este vorba de 2.149 de persoane care vor intra sub incidenta acestui act normativ, urmand sa-si primeasca banii.

Legea va fi trimisa la Palatul Cotroceni pentru promulgare, iar in termen de 60 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial, Guvernul va stabili modul de calcul pentru acordarea despagubirilor. Estimarile APAR sunt ca banii vor fi acordati integral pana la finalul lunii iunie, circa 28.000 de lei fiind suma pe care fiecare pagubit ar trebui sa o incaseze.

Sursa foto: economica.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea