Social

#munca #job #calculatoare #monitorizare #calculatoare monitorizate

Peste 10.000 de angajati romani au calculatoarele monitorizate la locul de munca

Peste 500 de firme din Romania au adoptat programe si software-uri speciale pentru monitorizarea calculatoarelor de serviciu in vederea evaluarii muncii angajatilor, dar si cu scopul cresterii productivitatii la locul de munca si al protejarii datelor confidentiale ale firmei.

Tot mai multe firme din Romania aleg sa isi evalueze anagajatii care lucreaza pe calculator prin aplicatii software care "spioneaza" absolut toate activitatile pe care acestia le desfasoara pe calculator, in interesul companiei sau in interes personal.

Cea mai utilizata aplicatie in acest sens este Cyclope-ul, lansat in Romania in 2003 si implementat, pana astazi, in calculatoarele a peste 10.000 de angajati romani.

Aplicatia inregistreaza absolut toate activitatile pe care angajatii le fac pe calculatorul de serviciu, dar fara a prelua datele cu caracter personal, actiune considerata ilegala. Nu inregistreaza continutul mailurilor, discutiilor private sau al documentelor. Afiseaza doar numele site-urilor si programelor folosite si durata de utilizare a fiecaruia.

Companiile care au utilizat pana acum aceste software-uri au constatat mai multe imbunatatiri in munca angajatilor, cea mai importanta dintre ele fiind cresterea productivitatii acestora cu o ora, in medie, pe zi.

Sursa foto: Salon.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea