Social

Peste 1 milion de chinezi, evacuati din apropierea unui baraj natural

1,3 milioane de oameni din China, din apropierea unui baraj natural format in urma cutremurului devastator de acum mai bine de doua saptamani, au primit ordin de evacuare.

Autoritatile se tem ca barajul va ceda, iar intrega zona va fi acoperita de ape. Este inca o urmare dramatica a cutremurului produs pe 12 mai, soldat cu aproape 90.000 de morti si disparuti .

Companiile din zonele afectate de cutremur au inregistrat pierderi de aproape 30 de miliarde de dolari, in urma seismului. Dupa seismul din 12 mai afacerile au stagnat, iar sectorul economic a avut serios de suferit. Intre timp, chinezii se lupta cu inundatii si alunecari de teren, care au facut ravagii in sase provincii. Mii de soldatii si voluntari lucreaza pentru a evita producerea de noi dezastre .

In provincia Sichuan, cea mai grav afectata de seism, au fost distruse sute de mii de cladiri, printre care aproape 7.000 de scoli. Mii de elevi si profesori au murit ingropati sub daramaturi. La 17 zile de la seism si in ajunul Zilei Internationale a Copilului, autoritatile au redeschis o scoala. Evenimentul a fost marcat printr-o ceremonie speciala.

Nu toti parinti s-au bucurat insa de reluarea cursurilor. Guvernul de la Beijing a promis ca cei vinovati de incalcarea normelor de siguranta privind constructia scolilor distruse vor plati.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea