INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Perturbarea din creier

De ce se produc halucinatiile? La originea lor se afla dereglari la nivelul biochimiei creierului, mai ales pe ramura acelei substante numita dopamina. Niste molecule cerebrale pot produce halucinatia. Medicamentele prescrise de psihiatru blocheaza receptorii acelei substante numita dopamina. Prof. dr. Radu Mihailescu, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie “N. Obregia”, reaminteste ca de la prima aparitie a unei halucinatii trebuie consultat psihiatrul. Halucinatia nu este neaparat schizofrenie , acea boala grava psihic, dar in cazul halucinatiilor trebuie neaparat sa se respecte o terapie cu medicamente. Halucinatii mai apar si cand un om abandoneaza alcoolul dupa ce a fost un bautor important. El tremura, tocmai de aceea se zice ca in abstinenta de alcool apare delirium tremens. In aceasta stare, el vede animale cu litera “S“, adica serpi, soareci, sobolani. Pseudohalucinatiile sunt niste trairi in care bolnavul aude si vede cu ochii si urechile mintii. El nu spune ca pe masa se afla gandaci , ci ca in mintea lui exista gandaci.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea