Social

#rapel # persoane vaccinate #astrazeneca

Persoanele vaccinate cu AstraZeneca vor primi al treilea rapel

Pfizer va oferi al treilea rapel persoanelor vaccinate cu serul de la AstraZeneca persoanelor peste 50 de ani din Marea Britanie. Imunizarea ar urma sa inceapa in aceasta toamna.Acesta trebuie administrat impreuna cu vaccinul gripal anual, fie ca un nou vaccin conceput pentru a combate variantele, fie ca o alta doza dintr-un vaccin existent.

 

In Marea Britanie, vaccinul Astrazeneca a fost utilizat la persoanele mai i varsta in programul de vaccinare – dar o sursa a spus ca cei care au primit mai intai vaccinul Oxford acum „ar primi un rapel mRNA”.

Un studiu din Marea Britanie a aratat ca persoanele care au primit deja doua doze de vaccin AstraZeneca ar putea avea un raspuns imun mai puternic daca li s-ar administra un vaccin diferit ca rapel.

Karina Butler, presedinta Comitetului consultativ national pentru imunizare, a declarat miercuri pentru RTE Radio 1: „Departamentul ia in considerare in prezent sfaturile noastre care le-au fost transmise. Am facut recomandari. In mod corect, datele care au aparut la amestecarea vaccinurilor au fost incurajatoare, dar au existat foarte putine date despre aceasta. Trebuie sa astepti sa vezi”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea