Social

#chat #psihopat #comentarii online #comentarii internet # boli psihice internet

Comentezi pe net? Ai mari sanse sa fii narcisist sau psihopat

Persoanele care au obiceiul de a posta comentarii la diverse articole online pot avea trasaturi narcisiste, psihopate si sadice, care se pot accentua cu cat petrec mai mult timp pe internet, arata un studiu realizat recent de oamenii de stiinta canadieni de la Universitatea din Manitoba.

Cercetatorii spun ca una dintre cele mai frecvente trasaturi ale persoanelor care scriu comentarii online este sadismul. Pentru a identifica comportamentul utilizatorilor online, oamenii de stiinta au creat niste teste simple.

"Respondentii au completat chestionare de personalitate si un sondaj pe internet, comentand stiluri. In cadrul acestui sondaj, utilizatorii au definit comentarea online ca o "practica de a te comporta intr-un mod inselator, distructiv sau perturbator, intr-un cadru social pe internet, fara niciun scop folositor aparent", au explicat cercetatorii.

De asemenea, in urma testelor, comentarea online a fost asociata cu sadismul, psihopatia si machiavelismul. "Exercitarea altor activitati online, cum ar fi discutiile pe chat si dezbaterile, nu a fost asociata cu sadismul", au declarat cercetatorii canadieni.

Sursa foto: stirileprotv.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea