Social

#cod qr #permis de conducere #permis auto #uniunea europeana

Permisul auto va disparea. Cu ce va fi inlocuit in viitorul apropiat

Permisul auto va deveni doar o amintire, potrivit unei propuneri de la Bruxelles. Astfel, permisul auto ar urma sa fie inlocuit cu un simplu cod QR care sa fie valabil pe tot teritoriul Uniunii Europene.

 

 Schimbarea ar urma sa aiba loc incepand cu anul 2030. Un cod QR ar urma sa ia locul permisului auto. Acesta va putea fi scanat siv erificat pe tot teritoriul UE.

Propunerea venita de la Bruxelles este una dintre multele propuneri pe care Comisia Europeana doreste sa le implementeze pentru a creste gradul de siguranta pe drumurile Comunitatii Europene.

"Acest permis va fi utilizat, cel putin pentru o perioada, in paralel cu un permis in format fizic, ca pana in prezent, mai ales ca sunt foarte multi cetateni care probabil nu au anumite abilitati digitale", a declarat Marius Petrache, comisar sef la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), potrivit antena3.ro.

Momentan initiativa se alfa la nivel de proiect si poate suferi mai multe modificari pana sa se transforme in lege.

Cu toate acestea, multi soferi par incantati de ideea de a introduce permisele digitale care pot fi verificate pe tot teritoriul UE.

Dupa ce va fi reglementata intreaga procedura, statele membre ale Uniunii Europene vor trebui sa isi puna la punct infrastructura digitala.

"Vor fi folosite bazele de date existente si se va dezvolta sistemul de utilizare si de verificare a permiselor de conducere si de catre autoritatile de aplicare a legii", a mai precizat Marius Petrache, comisar sef de Politie DRPCIV.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea