Social

#carne #miros # carne de cal #produse congelate #carne de manzat #semipreparate

Pericolele din carnea tocata si cum le poti evita

In ultimele zile, Romania a fost pusa la zid si acuzata ca a vandut carne de cal in loc de carne de vita, care a ajuns in semipreparatele din Europa. Cu aceasta ocazie, specialistii ne sfatuiesc sa fim atenti cum alegem carnea tocata, pentru a preveni eventualele probleme de sanatate.

Potrivit anchetelor derulate in ultima saptamana, carnea de cal gasita in semipreparatele din Marea Britanie provine de la abatoarele din Romania, de unde a fost preluata de comercianti intermediari din Cipru si Olanda, care au transportat carnea la fabricile din Franta.

Din Franta, preparatele pe baza de carne de cal au ajuns in supermarket-urile din peste 16 tari din Europa.

Frederic Vincent, purtatorul de cuvant al comisarului pentru Sanatate si Politica consumatorilor, a declarat ca scandalul produselor congelate din carne de cal nu constituie o criza sanitara si este mai mult o problema de etichetare.

In acest context, consumatorii trebuie sa fie constienti de riscurile la care sunt supusi atunci cand achizitioneaza carne tocata. Producatorii folosesc numerosi aditivi, precum amidon si colagen, pentru a schimba culoarea si mirosul carnii si pentru a o face mai atractiva pentru cumparatori.

Exista cateva modalitati prin care consumatorul poate alege carne tocata de calitate. Potrivit macelarilor cu experienta, carnea buna trebuie sa aiba o culoare roz, sa nu fie lipicioasa la atingere si sa aiba un miros proaspat. In schimb, carnea veche are un miros intepator, o culoare mai inchisa, mai puternica si se lipeste de maini cand este manevrata.

Carnea de manzat are o consistenta fina, cea de porc are mai multa grasime, iar carnea de cal are un miros puternic si este mai tare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea