Social

Pericolele ascunse ale grasimilor hidrogenate

Una dintre cele mai mari povesti de sanatate din vremurile recente este miscarea de a interzice acizii grasi trans ( grasimi trans) din alimentele servite in restaurantele si fast food-urile din New York City. Aparent, un plan voluntar pentru inlaturarea acestor grasimi din mancare nu a functionat bine si acum comisionarul sanatatii din New York, Thomas Frieden, a repornit initiativa cu o serie de audieri publice care ar putea duce la disparitia grasimilor trans din meniurile New York-ului. Grasimile trans se afla pe agenda sustinatorilor americani ai sanatatii de ceva timp. Asadar, ce este cu aceste grasimi trans incat sunt considerate atat de insuportabile? Pentru a intelege trebuie sa aruncam o privire la locul de unde provin aceste grasimi. Cele mai multe grasimi trans exista intr-o prima faza ca uleiuri vegetale , incluzand floarea soarelui , soia etc. In procesul de pregatire a mancarurilor aceste uleiuri sunt incalzite la o temperatura ridicata si apoi reactioneaza cu hidrogenul pentru a produce grasimi partial hidrogenate. (continuarea in Epoch Times Romania )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea