Social

#substante cancerigene #pepsi #pericol cancer #Pepsi cancer #reteta Pepsi

Pepsi isi schimba reteta, din cauza unei substante cancerigene

O organizatie pentru protectia mediului din California a avertizat ca unul dintre colorantii folositi in celebra bautura Pepsi Cola ar contine un nivel prea mare de substante cancerigene, noteaza "Huffington Post".

Acest anunt a fost facut chiar in momentul in care companiile PepsiCo Inc. si Coca-Cola.co au demarat demersurile pentru a modifica actualele retete ale bauturii, pentru a respecta noile reglementari adoptate in California.

Autoritatile sanitare din California au cerut etichetarea cu un semn de avertizare de pericol de cancer al bauturilor care depasesc nivelul de substante periculoase pentru organism.

Substanta care a creat polemica in cazul Pepsi Cola este 4-Methylimidazole sau 4-Mel, care se produce prin fierbere si este utilizata chiar in multe alte mancaruri.

Organizatia de protectie a mediului The Center for Environmental Health a descoperit insa ca Pepsi a redus cantitatile de 4-Mel din bauturi doar pentru produsele din interiorul statului California, cele din exterior ramanand la fel.

Reprezentantii Pepsi au declarat insa ca schimbarile se vor face la nivel global, insa nu au anuntat un interval precis.

Sursa foto: 2.aes.ac.in

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea