Social

#avort #abuz sexual #minor #biserica catolica #excomunicare

Pentru catolici, abuzul copiilor este un pacat mai mic decat avortul

Fetita de noua ani care a avortat a fost excomunicata de Biserica Catolica din Brazilia alaturi de mama ei si doctorii care au ajutat-o sa avorteze in conditiile in care ducerea sarcinii la termen ar fi ucis-o. Tatal vitreg, in urma abuzurilor caruia a ramas fetita insarcinata, este in continuare un enorias catolic.

Decizia Bisericii a fost puternic sustinuta de Vatican, informeaza Evenimentul Zilei. Cardinalul Giovanni Batista Re, reprezentantul papalitatii in America Latina , a declarat ca gemenii conceputi de fata "aveau dreptul sa traiasca", chiar daca fetita a fost abuzata sexual de tatal ei vitreg.

"Este un caz trist, dar adevarata problema este ca gemenii conceputi erau doua persoane inocente. Viata trebuie mereu protejata", a spus cardinalul.

Fetita a fost abuzata de tatal ei timp de trei ani. Ajungand la spital cu dureri stomacale, medicii au descoperit ca era insarcinata in patru luni cu gemeni. Acestia au intrerupt sarcina pentru a asigura supravietuirea fetitei.

Conform unui arhiepiscop brazilian, tatal nu a fost excomunicat deoarece Biserca socoteste ca "actul odios" al barbatului nu este la fel de grav ca "avortul, curmarea unei fiinte inocente".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea