Social

Pensionarii nu renunta la mitingul din 9 mai

Pensiile vor creste inca o data anul acesta, cu trei la suta. Propunerea a fost formulata de Ministerul Muncii si Casa Nationala de Pensii si a fost trimisa guvernului. "Punctul de pensie va fi majorat din septembrie-octombrie, in functie de resursele bugetare", ne-a declarat ministrul muncii, Gheorghe Barbu . Nu toti pensionarii vor beneficia de mariri. In urma recalcularii pensiilor, unora le-a scazut punctul de pensie, dar suma incasata de ei a ramas aceeasi, astfel ca nu vor beneficia de majorarea preconizata pentru sfarsitul acestui an.
Pensionarii vor organiza un miting de protest in 9 mai, la Bucuresti, considerand ca ajutorul financiar si majorarea pensiilor sunt insuficiente pentru a le asigura un trai decent. Cresterea este nesemnificativa, "insemnand 100.000 de lei in plus", sustine Preda Nedelcu, vicepresedintele Aliantei Nationale a Pensionarilor. Varstnicii cer indexarea pensiilor cu 12,5 la suta si sustinere din partea statului pentru un trai decent. "Am auzit ca pensionarii nu renunta la proteste. Nu pot sa-i opresc, este dreptul lor. Problema majora este identificarea resurselor pentru majorarile solicitate", ne-a mai spus Gheorghe Barbu.

Pensiile vin mai repede

Varstnicii isi vor primi pensiile luna aceasta pana pe 21, inainte de Paste. Reprezentantii Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale si cei ai Postei Romane au decis sa modifice, in luna aprilie, graficul de achitare a pensiilor si a altor drepturi de protectie sociala . Pensiile se vor acorda incepand cu data ce 12 aprilie. Calendarul obisnuit de acordare a pensiilor este stabilit intre datele de 14 si 28, ale fiecarei luni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea