Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Pensionarii cer fonduri separate pentru „grade“

Membrii Federatiei Pensionarilor din Romania cer o pensie minima de 500 de lei si un sistem unic de calcul al pensiei, inclusiv pentru magistrati , politisti sau militari. Pensionarii cer ca baza de la care sa se plece in majorarile de pensii ce urmeaza sa aiba loc sa fie stabilita la nivelul de 500 de lei, dar si un sistem echitabil de calcul al pensiei. „Daca Guvernul vrea sa faca pensii speciale - pentru cei 5 la suta dintre pensionari care sint magistrati, cei din armata, politie - poate face acest lucru, insa trebuie sa existe pentru asta plati separate, fonduri separate“, a explicat Romulus Nita, reprezentantul Cartel Alfa . In ceea ce priveste marirea pensiilor votata de curind in Parlament, Dumitru Dinca, presedintele executiv al noii Federatii a Pensionarilor din Romania (FPR), nu e multumit: „Pe noi nu ne avantajeaza prea mult acest sistem de marire, pentru ca se va ajunge abia peste un an si jumatate la nivelul de 45 la suta din salariul mediu brut si pina atunci multi dintre noi nu vor mai fi“. Nita a adaugat ca pensionarii nu sint interesati de razboiul politic dintre presedinte si premier pe aceasta tema.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea