Social

#pensie #guvern #victor ponta #buget 2013 # majorarea pensiilor

Pensiile pe luna ianuarie vor fi mai mari cu 4%

Pensionarii vor primi in februarie pensii majorate cu 4%, reprezentand drepturile banesti aferente lunii ianuarie. Conform Romania TV, in bugetul pentru 2013 Guvernul pregateste o indexare a pensiilor in functie de evolutia inflatiei.

Astfel, pentru o pensie lunara de 700 de lei, majorarea va fi de 28 de lei. In cazul unui pensionar care primeste luna 1.000 de lei, cresterea va fi de 40 de lei.

Majorarea pensiilor in 2013 a fost anuntata inca din luna noiembrie a anului trecut de premierul Victor Ponta. La randul sau, Mariana Campeanu, ministrul Muncii, a declarat ca exista mai multe variante de crestere a pensiilor, precizand totodata ca procentajul va fi anuntat doar dupa elaborarea bugetului pe 2013.

De o crestere a pensiilor vor beneficia si pensionarii militari care au pierdut bani in momentul recalcularii, a mai anuntat premierul Ponta. Cresterea se va face esalonat in acest an, urmand ca drepturile banesti sa ajunga la nivelul celorlalti pensionari militari.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea