Social

#pensie #impozit #plafon

Pensiile mai mici de 1200 lei ar putea fi scutite de impozitul de 16%

O initiativa legislativa care propune ca pensionarii care primesc pensii mai mici de 1200 lei sa fie scutiti de plata impozitului de 16% a fost aprobat marti in Senat.

Initiativa semnata de mai multi parlamentari PNL a fost aprobata cu 41 de voturi pentru, 5 impotriva si 23 de abtineri. Forma initiala propunea un plafon de 2.000 de lei pentru scutirea de plata impozitului de 16%, dar acesta a fost redus in urma unui amendament adoptat de Comisia de buget-finante.

"Aceasta masura este justificata in conditiile unor cheltuieli din ce in ce mai ridicate ale pensionarilor cu plata impozitelor locale si a utilitatilor, asigurarea medicamentelor si a traiului decent de zi cu zi", se arata in expunerea de motive a proiectului, citata de Romania Libera.

Secretarul de stat valentin iliescu a explicat ca Guvernul se opune intiativei, care ar produce " consecinte majore" pentru bugetul.

"Exista si un alt impediment (...) in varianta initiala pe care initiatorii au propus-o respectiv majorarea acestui prag de la 1000 RON la 2000 aparea un tratament fiscal discriminatoriu fata de impunerea celor care obtineau venituri din salarii", a mai spus Iliescu.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea