Social

#fmi #pensii #traian băsescu

Pensiile isi revin la sfarsitul anului, spune Basescu

Traian Basescu a explicat pe larg masurile negociate cu FMI . Presedintele sustine ca scaderea pensiilor este o masura temporara si ele isi vor reveni la sfarsitul anului, daca situatia economica se imbunatateste.

"In momentul de fata avem 1,9 milioane pensionari cu stadiu complet si 1,3 milioane de pensionari fara stadiu complet. Mai avem 906.000 pensionari pe caz de boala. O simpla adunare de arata ca numarul pensionarilor fara stadiu complet este de 2,2 milioane. Avem mai multi pensionari fara stadiu complet decat cu stadiu complet indeplinit",  a explicat presedintele.

Basescu a criticat nivelul ridicat al pensionarilor pe caz de boala din anumite judete, explicand ca, in 2010, Ministerul Muncii ii va verifica pe toti cei pensionati inainte de termen, care primesc pensie de invaliditate .

Exemplul folosit de seful statului a fost judetul Bihor, unde 52.000 de romani primesc pensionari de invaliditate, reprezentand 32,9% din numarul pensionarilor din judet. Presedintele a prezentat apoi cifre din alte judete, unde procentul de pensionati pe caz de boala este mult mai mic.

"Intrebarea de pe buzele tuturor este "Pana cand va dura?". Va pot spune doar intentia, pe care am discutat-o cu Guvernul: va dura pana la sfarsitul acestui an, in speranta ca pe anul 2012 vom avea sa acoperim integral de la bugetul de stat fondurile pentru necesarul de pensii. Vreau sa intelegeti foarte bine. Daca ar fi existat bani, s-ar fi platit pensiile intregi pana la sfarsitul anului. Si masurile s-ar fi luat platindu-se pensii, a mai spus presedintele, citat de Gandul.

 

Citeste si

Pensiile scad cu 15%, salariile bugetarilor cu 25%

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea