Social

# hepatita misterioasa # mihai craiu

Pediatrul Mihai Craiu, noi detalii despre hepatita misterioasa care se raspandeste in randul copiilor

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage din nou atentia parintilor in ceea ce priveste informatiile oficiale care se cunosc pana acum despre hepatita misterioasa care se raspandeste in randul copiilor. Pediatrul spune ca pana acum se stie ca aceasta afectiune poate fi produsa de infectii sau prin expunere la substante toxice ce ar putea fi in alimente.

 

Specialistul subliniaza faptul ca niciunul dintre copiii infectati in Marea Britanie nu a fost vaccinat anti-COVID si in sfatuieste pe parinti sa se informeze din surse oficiale.

"Daca tot nu stim sigur cine produce hepatita severa care afecteaza copiii mici, inclusiv in Romania, este necesar sa trecem in revista ce se stie SIGUR.

Acest mesaj este necesar deoarece noi, romanii, foarte emotivi, cum suntem, avem tendinta sa imbratisam rapid teorii ale conspiratiei, in fata incertitudinilor.

1. Stim ca niciunul din copiii britanici afectati nu a facut vaccin impotriva COVID-19

2. Stim ca afecteaza in special copiii mici, cu maximum de frecventa pana la varsta de 5 ani

3. Stim ca diagnosticul de hepatita acuta severa se poate pune usor, utilizand definitia de caz (varsta sub 10 ani, hepatita acuta cu transaminaze TGO/TGP la valori inalte, peste 500UI/L si analize care exclud infectia cu virusuri hepatitice A-E)

4. Stim ca hepatita acuta severa, cu evolutie rapida, poate fi produsa de infectii sau prin expunere la substante toxice. Pana acum "vinovatul de serviciu" pare a fi un virus...

5. Pana la acest moment, cel mai frecvent identificat virus la acesti copii cu hepatita de cauza necunoscuta este adenovirusul 41.

6. Intre toxinele care ar putea intra in discutie (pentru ca este rezonabil sa ne gandim si la o cauza non-infectioasa deoarece nu pare a fi o maladie extrem de contagioasa si pentru ca majoritatea acestor copii nu au prezentat febra) se afla si aflatoxina B1 (AFB1).

Aceasta poate contamina o multime de produse alimentare care ar putea intra in dieta copiilor, cum ar fi nucile, arahidele, fructele uscate, cerealele sau chiar uleiul alimentar.

Dar sa nu speculam. Expertii vor gasi rapid o pista de urmat, caci se fac teste complexe, genetice, toxicologice, histologice si modelari matematice, plecand de la fragmentele de ficat ale celor 17 copii ce au necesitat transplant hepatic.

Pentru dumneavoastra parintii, doar putina rabdare si informare din surse oficiale, iar pentru copii, spalat pe maini si activitati normale, la aer curat.

Cam atat...", a scris medicul Mihai Craiu pe pagina de Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea