INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

#consum droguri #chiriasi #proprietari #inchisoare #droguri

Pedeapsa cu inchisoarea pentru tolerarea consumului de droguri in locuintele din Romania. Proprietarii si chiriasii, direct vizati

O noua lege intrata in vigoare la inceputul lunii impune sanctiuni severe pentru proprietarii si chiriasii din Romania care tolereaza consumul de droguri in locuintele lor. Acestia risca pedepse de pana la 5 ani de inchisoare daca nu anunta autoritatile despre astfel de activitati ilicite.

Ce prevede noua lege

Legea, publicata recent in Monitorul Oficial, prevede ca atat proprietarii, cat si chiriasii care permit consumul de droguri in locuintele lor, fie ca sunt prieteni sau alte persoane, trebuie sa informeze imediat politia. In caz contrar, acestia risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

Impactul asupra proprietarilor de locuinte si administratorilor de imobile

Proprietarii si administratorii de locuinte in regim hotelier sunt si ei vizati de aceasta lege. Daca descoperi ca in proprietatea ta se consuma droguri si nu informezi autoritatile, esti pasibil de aceleasi pedepse. Aceasta masura vine ca raspuns la cresterea consumului si traficului de droguri in Romania, autoritatile dorind sa puna capat acestui fenomen alarmant.

Consecinte pentru soferii prinsi sub influenta alcoolului sau drogurilor

Noua legislatie nu se opreste doar la consumul de droguri in locuinte. Ea inaspreste si pedepsele pentru soferii care conduc sub influenta alcoolului sau a drogurilor. De acum inainte, acestia nu mai pot scapa doar cu o amenda. Judecatorii vor avea la dispozitie doar optiunea condamnarii cu suspendare sau cu executare. In plus, soferii care produc accidente mortale in timp ce se afla sub influenta acestor substante pot primi intre 10 si 15 ani de inchisoare si vor ramane fara permis de conducere timp de pana la 10 ani.

Cresterea alarmanta a consumului si traficului de droguri

Autoritatile din Romania se confrunta cu o crestere semnificativa a consumului si traficului de droguri. In primele patru luni ale acestui an, politistii au confiscat peste 500 de kilograme de droguri, aproape 500.000 de comprimate, 3,5 tone de masa vegetala de droguri si 4 tone de substante interzise dopante. Potrivit Georgian Dragan, purtator de cuvant al IGPR, numarul sesizarilor penale a crescut cu 19,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, inregistrandu-se peste 6.364 de sesizari.

Scopul legii

Prin aceasta legislatie, parlamentarii romani spera sa reduca semnificativ consumul si traficul de droguri, oferind un cadru legal mai dur pentru combaterea acestui fenomen. Incriminarea tolerarii consumului de droguri in locuinte este doar una dintre masurile adoptate, alaturi de pedepsele mai aspre pentru soferii prinsi sub influenta substantelor interzise.

Noua lege reflecta angajamentul autoritatilor de a combate ferm problemele legate de droguri si de a proteja comunitatile de efectele devastatoare ale acestora. Fii vigilent si responsabil, informeaza autoritatile in cazul in care descoperi astfel de activitati si contribuie la efortul comun de a mentine Romania un loc sigur pentru toti cetatenii sai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea