Social

#angajator #inchisoare #munca la negru #contract de munca

Pedeapsa cu inchisoarea pentru angajatorii ce folosesc munca la negru

Noul Cod al Muncii prevede sanctiuni mai severe pentru angajatorii care folosesc munca la negru . Premierul Emil Boc a anuntat ca acestia vor putea fi pedepsiti cu inchisoarea.

Prim ministrul sustine ca prevederile din noul pachet legislativ vor ajuta somerii sa gaseasca mai repede un loc de munca, inclusiv prin extinderea perioadei de incheiere a contractelor pe durata determinata.

Extinderea perioadei contractelor pe durata determinata de la 24 luni la 36 luni va avea efecte benefice pentru piata muncii, sustine premierul, invocand prevererile din alte tari UE.

Sanctiunile pentru munca la negru vor fi marite, potrivit Realitatea.net. Daca pana acum autoritatile puteau doar amenda angajatorii care folosesc munca la negru, eu vor putea faca chiar inchisoare dupa adoptarea noului Cod al Muncii.

In ultima varianta a proiectului de modificare a Codului muncii, angajatii temporari ar putea fi platiti mai putin decat cei care au contracte pe perioada nedeterminata .

"Salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare misiune se stabileste prin negociere directa cu agentul de munca temporara si nu poate fi mai mic decat salariul minim brut pe tara garantat in plata", se arata in documentul citat de Adevarul.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea