Social

#zi libera #zi libera sfantul andrei #30 noiembrie #sfantul andrei

Pe 30 noiembrie, de Sfantul Andrei, romaniii stau acasa

Camera Deputatilor a adoptat in iunie 2012 proiectul de lege care prevede ca ziua de 30 noiembrie, cand este celebrat Sfantul Andrei, sa fie declarata zi libera, ca sarbatoare a crestinarii poporului roman.

La sfarsitul anului trecut, Senatul a adoptat tacit propunerea ca ziua de Sfantul Andrei sa fie sarbatoare legala. Propunerea legislativa a fost initiata de deputatul Mircia Giurgiu si senatorii Emilian Francu si Liviu Titus Pasca.

Sfantul Andrei este considerat de Biserica Ortodoxa Romana patronul spiritual al romanilor, iar in calitate de apostol a format in Dobrogea primele comunitati crestine.

La momentul propunerii acestui proiect de lege, in Romania existau doar 11 zile libere, printre cele mai putine din lume.

Prin decretarea zilei de 30 noiembrie ca zi nelucratoare, romanii vor avea doua zile libere consecutive, deoarece nu lucreaza nici pe 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei.


Sursa foto: stiri.rol.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea