Social

#curtea constitutionala #consiliu superior al magistraturii #curtea constitutionala a romaniei

PDL propune reformarea Curtii Constitutionale a Romaniei

Vasile Blaga, presedintele PDL, a declarat duminica, 2 septembrie, ca partidul in fruntea caruia se afla va propune reformarea Curtii Constitutionale, prin modificarea modului de numire al judecatorilor CCR. Astfel, nominalizarea ar urma sa fie facuta prin intermediul Consiliului Superior al Magistraturii sau al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In momentul in care un judecator al Curtii Constitutionale isi incheie mandatul, magistratul ar trebui sa fie propus de CSM sau ICCJ, in asa fel incat nimeni sa nu ii poata puna la indoiala "probitatea morala si profesionala".

"Curtea Constitutionala are o lege si are bine stabilit modul de functionare in Constitutie, deci nu putem schimba Constitutia, dar vom cere si celorlalte formatiuni politice ca atunci cand un judecator isi incheie mandatul actual, indiferent de cine este propus, sa fie un magistrat de a carui probitate morala si profesionala sa nu se indoiasca nimeni. Sigur ca ar fi bine sa ne adresam in acest sens atat Consiliului Superior al Magistraturii, cat si Inaltei Curti de Casatie si Justitie", a afirmat Vasile Blaga.

Foto: enational.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea