Social

PD-L+PNG-CD. Sa moara dusmanii!

In „Romania Mare“ de saptamana aceasta, mesaj de la Vadim catre PSD si PNL scris cu litere mari: „Alo! Bai acestia! Sa va fereasca Dumnezeu de o alianta Vadim-Basescu“. Probabil ca nu vom ajunge pana acolo.
 
PD-L face alianta cu PNG-CD la Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Videanu a batut palma luni seara cu Gigi Becali. Una dintre consecintele cele mai rapide ale acestei aliante va fi aceea ca cei doi viceprimari ai Capitalei vor fi Razvan Murgeanu (PD-L) si Robert Ionescu (PNG-CD). Pac -pac! Eficienta? Pragmatism? Politica viitorului? Intarirea dreptei? Nimic din toate astea in realitate! Doar „pac-pac!“: doua gloante scurte pe care pedelistii si le trag singuri si nesiliti de nimeni in picior.
Alianta pedelistilor cu penegistii este, privita de la Palat, frumoasa „ca soarele sfant de pe cer“.

Fara nici o ironie, daca faptele vor dubla declaratiile de luni in sensul si directia in care acestea au fost facute, atunci partidul condus de latifundiarul din Pipera poate sa isi treaca in cont prima sa mare victorie politica.


A sta lipit de PD-L inseamna pentru Gigi Becali mai mult decat faptul de a fi obtinut un scor care i-a permis sa treaca pragul electoral cu partidul sau in Bucuresti. Alianta aceasta echivaleaza cu validarea unui partid marginal care s-a hranit, in mai multe privinte, din abjectie si periferie.

Pentru PD-L, in schimb, mutarea de apropiere cu Gigi Becali este foarte riscanta si caraghioasa. Motivarea cea mai solida adusa in sprijinul unei asemenea decizii - aceea ca, in numele pragmatismului, trebuie sa faci si compromisuri - e subreda in acest caz. Compromisul pe care il face cu aceasta ocazie PD-L e, certamente, din specia celor care compromit rau de tot.

Ideea ca, prin boicotul la care Ion Iliescu a invitat de mai multe ori si la care s-au raliat mai multe partide, PD-L a fost condamnat sa mearga la o alianta cu PNG e ieftina. Sa ne gandim doar la acest aspect: din tot ce a mai ramas pe esichierul politic autohton, PD-L (mai) are inca cel mai dur discurs anticoruptie. Or, prin alianta cu PNG-CD, pedelistii tocmai si-au comandat un partener care batjocoreste ideea de justitie, nu doar prin flegmele repetate pe care Becali le arunca spre DNA (acolo unde are ceva probleme).

Mai e ceva: indiferent de detaliile ulterioare ale acestei colaborari care se anunta picanta, alianta PD-L-PNG-CD deschide larg un front de atac perfect pentru adversarii pedelistilor si ai lui Traian Basescu. Noul „film“ s-ar putea numi „Golden Blitz se intoarce“. Pac-pac! Pac-pac! Pac-pac!
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea