Social

#pd-l #boc #udrea

PD-L a atacat la CCR regulamentul Senatului cu privire la urmarirea penala a ministrilor parlamentari

Presedintele PD-L Emil Boc a anuntat ca formatiunea a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea prevederilor din regulamentul Senatului in ceea ce priveste procedura de incepere a urmaririi penale a ministrilor parlamentari.

Prin atacarea regulamentului Senatului la CCR, PD-L urmareste sa usureze demersul de incepere a urmaririi penale a parlamentarilor care sunt si ministri, a explicat Emil Boc. PD-L lucreaza, de asemenea, la un proiect de lege pentru eliminarea imunitatii guvernamentale astfel incat sa nu mai existe o diferentiere intre ministrii parlamentari si parlamentarii care nu au acest statut, a amintit Boc.

Emil Boc a revenit cu acuzatia ce sustine ca PSD si PNL urmaresc blocarea votului uninominal, avand in vedere ca a fost deja depasit termenul legal pentru trasarea colegiilor uninominale . Liderul PD-L sustine totodata ca multe colegii uninominale au fost constituite prin incalcarea "fatisa" a legii, astfel incat se ofera posibilitatea ca unele partide parlamentare , precum PRM, sa atace in contenciosul administrativ hotararea de Guvern privind delimitarea colegiilor.

"Deci cand am spus ca urmaresc blocarea, spun ca urmaresc deliberat, prin incalcarea procedurii legale de trasare a colegiilor uninominale. Adica ei vor sa le dea argumente acelora care vor ataca hotararea de Guvern ca ea sa fie declarata nelegala si cu asta sa spuna, vedeti, asta e, nu mai putem organiza alegeri pe baza votului uninominal", sustine Emil Boc.

In ceea ce priveste situatia tensionata din cadrul filialei de la Constanta, Boc a precizat ca se va mentine actuala structura de conducere, aprobata de BPN al PD-L. De asemenea, pentru a elimina suspiciunile cu privire la membrii de partid care participa in structurile de repezentare ale PD-L, se va face un inventar al membrilor PD-L din Constanta saptamana viitoare.

Adriean Videanu a declarat la finalul intrunirii de azi a democrat-liberalilor ca dupa data de 4 august PD-L va da publicitatii numele candidatilor in colegiile uninominale. Pe lista provizorie se afla multi tineri, dar si oamenii de baza ai partidului precum Vasile Blaga, Radu Berceanu, Cristian Boureanu , Raluca Turcan sau Elena Udrea.

"Un punct important a fost depunerea candidaturilor in colegiile uninominale in cadrul circumscriptiilor electorale. Pana acum au fost inventariate 523 de candidaturi , lista ramane deschisa. Aceste candidaturi vor face subiectul unei analize interne a PD-L pana la data de 4 august. Dupa ce vor fi supuse dezbaterii finale in Biroul Permanent National, vor fi facute publice", a declarat Adriean Videanu.

Pe aceste liste sunt foarte multi tineri, dar sunt si foarte multe nume consacrate precum Vasile Blaga, Radu Berceanu, Cristian Boureanu, Raluca Turcan, Elena Udrea si multi alti membrii ai BPN al Partidului Democrat-Liberal.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea