Social

PD considera ca alegerile pot fi organizate inainte de 11 decembrie 2004

Partidul Democrat (PD) apreciaza ca alegerile parlamentare si prezidentiale pot fi organizate in data de 28 noiembrie 2004 si in data de 9 decembrie 2004 al doilea tur la prezidentiale, care ar permite si inceperea la timp a mandatului noului presedinte al Romaniei.

Intr-un comunicat transmis joi, presedintele executiv al PD, Emil Boc, este de parere ca nu exista impedimente constitutionale, ci doar politice - ce tin de vointa partidului de guvernamant - pentru organizarea alegerilor parlamentare si prezidentiale inainte de data de 11 decembrie 2004.

Emil Boc aduce si argumente constitutionale pentru posibilitatea organizarii alegerilor generale inainte de 11 decembrie 2004. El afirma ca momentul final al alegerilor parlamentare il reprezinta validarea in Parlament a acestora, moment ce trebuie sa fie dupa 11 decembrie 2004. Totodata, Parlamentul se intruneste in cel mult 20 de zile de la alegeri, cu singura conditie ca intrunirea sa aiba loc dupa expirarea mandatului actualului Parlament. Prin urmare, sustine presedintele executiv al PD, alegerile pot fi organizate si cu cel mult 20 de zile inainte de expirarea mandatului actualului Parlament, adica in perioada 23 noiembrie - 11 decembrie 2004.

Pe de alta parte, avand in vedere ca in cazul mandatului presedintelui Romaniei nu exista posibilitatea prelungirii legale a mandatului de 4 ani (in cazul Parlamentului se poate prelungi cu 3 luni), alegerile prezidentiale (ambele tururi) trebuie organizate, inclusiv validarea de catre Curtea Constitutionala si depunerea juramantului, inainte de 20 decembrie 2004, data expirarii actualului mandat prezidential , apreciaza Emil Boc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea