Social

#catedrala mantuirii neamului #patriarhul daniel.

Patriarhul Daniel cere mai multi bani de la buget pentru Catedrala Mantuirii Neamului

Patriarhul Daniel a cerut, printr-o scrisoare trimisa la Camera Deputatilor, 20 de milioane de lei din bugetul pe anul viitor pentru ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului.

BOR cere in continuare bani de la bugetul de stat pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului. Patriarhul Daniel i-a scris presedintei Camerei Deputatilor, Roberta Anastase , rugand-o sa sprijine alocarea a 20 de milioane de lei din bugetul de stat pentru catedrala .

Patriarhul a facut aceeasi cerere si la sfarsitul anului 2009, dar nu a primit bani de la buget.

BOR a primit cu titlu gratuit de folosinta terenul pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului, 110.000 mp, situat in Bucuresti, pe Calea 13 Septembrie, in spatele Palatului Parlamentului.

Pana acum, pentru catedrala mantuirii neamului au fost cheltuiti cel putin 45 de milioane de lei din bani publici , potrivit Realitatea.net.

 

Bani de la buget pentru biserici in Spania?

 

Cererile din partea Bisericii nu vin doar din Romania. Episcopul Timotei al Spaniei si Portugaliei le-a cerut deputatilor sa aloce fonduri pentru ridicarea unei catedrale ortodoxe in Madrid.

"E vorba de un asezamant ortodox, in Madrid. Episcopia a castigat un teren din partea municipalitatii din Madrid. Primaria a anuntat ca in termen de doi ani de cand se obtine autorizatia de construire , cladirea sa fie gata. Valoarea proiectului care ne este mentionata este de 6,6 milioane de euro, nu se spune insa in scrisoare cat ar trebui sa dam. E vorba de construirea catedralei ortodoxe, a resedintei episcopale, a unui centru social-eparhial si a unui centru educativ cultural”, au declarat pentru Realitatea.net, surse din Comisia de Buget Finante.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea