Social

#nunti #interdictie #botezuri #Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane #ceremonii in aer liber

Patriarhia Romana interzice oficierea nuntilor in aer liber

Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat ca oficierea Tainei Botezului si a Tainei Cununiei sa se oficieze doar in incinta Bisericii, slujbele in aer liber fiind de ieri interzise.

Hotararea a fost in luata in cadrul unei sedinte a Sinodului Bisericii Romane "pentru pastrarea sacralitatii si solemnitatii acestor Sfinte Taine".

Ierarhii au evaluat, in aceeasi sedinta, si rezultatele colectei organizate in bisericile si manastirile ortodoxe din tara si strainatate in luna decembrie 2012 ca urmare a Pastoralei Sfantului Sinod.

Astfel, cu acea ocazie au fost colectate peste 3,3 milioane de lei, aproximativ 625.000 de kilograme de produse alimentare, 50.000 de kilograme de produse agricole, 150.000 de kilograme de imbracaminte, aproximativ 15.000 de cutii cu medicamente, fiind ajutate aproape 70.000 de familii sarace, a precizat Patriarhia Romana intr-un comunicat de presa.

Sinodul BOR a mai decis si sarbatorirea Zilei Culturii Romane, pe 15 ianuarie, la Patriarhia Romana si in toate eparhiile, pentru a evidentia legatura dintre cult si cultura, dintre biserica si societate in viata poporului roman.

Sursa foto: foaiaromaneasca.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea