Social

#ecaterina andronescu #patriarhie #programa #liceu #religie

Patriarhia face presiuni pentru pastrarea Religiei in licee

Reforma in sistemul de invatamant: dupa ce orele de sport au fost amenintate, acum sindicatele propun trecerea religiei ca disciplina optionala ca solutie pentru ca orele de istorie si dirigentie sa nu fie reduse.

In timp ce Minsterul Educatiei a ales reducerea numarului orelor de istorie, limbi straine si sport, sindicatele considera ca religia ar trebui sa devina optionala, iar orele de muzica si desen sa dispara cu totul.

Sindicalistii sustin ca Patriarhia face presiuni asupra ministrului Ecaterina Andronescu . "Am intrebat-o pe doamna ministru de ce trebuie ca religia sa fie predata 12 ani si i-am zis ca ar fi mai bine ca aceasta disciplina sa fie optionala. Dumneaei ne-a spus ca exista obiectii din partea Patriarhiei. Noi i-am spus ca nu ne intereseaza, atat timp cat Romania e stat laic", a spus Constantin Ciosu, secretarul general al Federatiei Educatiei Nationale pentru Gandul.

Eliminarea religiei ca obiect de studiu obligatoriu este sustinuta si de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant.

"Religia este cuprinsa in Legea invatamantului , care stabileste prezenta obiectului Religie in planurile de invatamant. De altfel, va marturisesc ca am avut deja o discutie cu Preafericitul Parinte Patriarh Daniel si incercam sa apropiem scoala de biserica sau biserica de scoala, in asa fel incat sa lucram impreuna la cresterea calitatii componentei educatie", a spus Ecaterina Andronescu.

Patriarhia crede ca in ultimii 14 ani, in care s-a predat religia in licee, "s-a reusit realizarea unei educatii echilibrate si armonioase a tinerilor nostri".

 

Ce parere aveti despre sugestia sindicatelor ca Religia sa nu aiba statut de disciplina obligatorie de studiu?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea