Social

Partidul lui Ianukovici vrea o Ucraina neutra

Factiunea Partidului Regiunilor din Rada Suprema de la Kiev a elaborat un proiect de lege care stipuleaza neutralitatea Ucrainei, intentionand sa supuna acest proiect spre dezbatere in viitorul apropiat, noteaza Rompres.

Documentul ar consacra Ucraina ca “stat neutru”, care nu participa si nu va participa intr-un orizont previzibil de timp la blocuri militare si respecta trei principii nenucleare: nu accepta pe teritoriul sau arme nucleare , nu produce armament nuclear si nu achizitioneaza echipamente nucleare.

Proiectul de lege elaborat de Partidul Regiunilor subliniaza ca politica neutralitatii presupune refuzul de a semna acorduri internationale care prevad angajamente militare sau de a accepta pe teritoriul sau baze militare straine. Legea este similara cu cea promulgata de curand la Chisinau, in care se specifica faptul ca Moldova nu va intra niciodata in NATO.

Chiar daca acest proiect de lege va fi supus dezbaterii in parlamentul de la Kiev, este putin probabil ca el sa fie si votat, apreciaza unii experti, indicand ca documentul a fost elaborat de aripa dura a Partidului Regiunilor.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea