Social

#pnl #psd #pd-l #sponsorizari #datornici

Partidele politice, acuzate ca au primit donatii de la firme cu datorii la stat

Boc, Geoana si Tariceanu au fost sponsorizati ilegal cu 17 milioane de lei in anul electoral 2008, anunta Catavencu.ro. Conform cifrelor obtinute de jurnalisti, marile partide politice au primit foarte multi bani din donatii dar si din “alte surse”, insa nu pentru toti acesti bani au fost taiate chitante.

Potrivit materialului realizat de Academia Catavencu , PD-L a inregistrat donatii de 10 milioane de lei, dar si datorii la stat de 3 milioane, PSD a primit 5 milioane din donatii si datorii la stat de 100.000, in timp ce PNL a inregistrat donatii de 5 milioane si datorii la stat de 14 milioane de lei.

Din datele stranse a rezultat faptul ca "problema e ca o buna parte din persoanele juridice care au donat sume generoase nu aveau acest drept, pentru ca au datorii la bugetul de stat". Iar Legea partidelor politice interzice persoanelor juridice care, la data efectuarii donatiei, au datorii mai vechi de 60 de zile la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale sau la bugetele locale sa faca donatii partidelor politice.

In ce priveste solutia intrarii in legalitate a partidelor politice in chestiunea banilor primiti din donatii, aceasta ar fi plata catre stat a unor sume foarte mari: PNL – 1 milion de lei, PSD – 700 de mii de RON iar PD-L- 500.000 lei. Lucru care, conform jurnalistilor de la Catavencu, cel mai probabil nu se va intampla.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea