Social

Situatie neobisnuita in comuna clujeana Mociu. Viceprimarul si consilierii Coalitiei i s-au plans prefectului de activitatea primarului Georgel Achis, PSD, reclamand inclusiv faptul ca din inventarul localitatii (copiat de la an la an, dar neactualizat) a disparut material lemnos in valoare de 100 de milioane de lei. Din comisia de inventar a comunei fac parte insa exact reclamantii, astfel ca petitia echivaleaza cu un autodenunt.

De altfel, prefectul Clujului, Alin Tise , care a constatat si el ca lemnul lipseste, va sesiza politia. Primarul de Mociu ne-a declarat ca nu stie cum de nu si-au dat seama consilierii ca, facand sesizarea, se baga singuri in gura lupului. Ei habar nu au din ce comisie fac parte, desi imi tot spun ca sunt parlamentul local. De altfel, comisia trimisa de prefect in control s-a distrat cu ei. Habar nu au pe ce lume sunt, a spus Achis, care este primarul comunei din 1990. De cealalta parte, reclamantii admit ca este o neglijenta faptul ca nu au verificat daca ce scrie in inventar este si real.

De altfel, au admis ca dupa ce au fost alesi le-a trebuit cam un an de zile sa se dezmeticeasca. Materialul lemnos a fost cumparat de la firma unui italian, Woody House, care acum cativa ani promitea ca face case in stil american. Lemnul fusese lasat in custodia firmei pana in martie 2002, cand trebuia folosit la amenajarea subunitatii de pompieri. La finele lui 2005, cand au cautat lemnele, oamenii nu le-au mai gasit. Intre timp, firma italianului a dat faliment .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea