Social

#sua #lege lustratie #albania

Parlamentul albanez adopta o lege a lustratiei nedorita de SUA

Parlamentul Albaniei a votat luni pentru deschiderea dosarelor pe care le-ar putea avea candidatii pentru functii publice in arhivele fostei politii politice comuniste, dar legea este contestata, opozitia si judecatorii vazand in ea o manevra pentru eliminarea adversarilor.

Legea a fost aprobata numai cu voturile Partidului Democratic al premierului Sali Berisha si ale aliatilor sai, care au ignorat apelurile repetate ale Statelor Unite, printre alte tari, de a amana votul pentru a permite consultari politice mai ample.

"Consideram aceasta lege o dovada de respect pentru cei care au trecut prin cel mai salbatic calvar al luptei de clasa, pentru cei carora li s-au rupt oasele, au fost executati fara proces sau li s-au confiscat proprietatile", a declarat Berisha, informeaza Reuters.

In timpul regimului de 40 de ani al dictatorului stalinist Enver Hoxha , 450 de femei si 5.037 de barbati au fost executati, iar pana la 34.135 de persoane au fost trimise la inchisoare. Dintre acestia din urma, 1.000 au murit si 308 au innebunit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea