Social

Parlamentarii vor schimba Casa Poporului cu administratiile locale

Desi nu si-au incheiat mandatul, zece parlamentari vor pararasi legislativul pentru ca au castigat alegerile locale. Patru senatori, cinci deputati si un europarlamentar vor schimba Casa Poporului cu primariile sau consiliile din tara.

Astfel, trei reprezentanti ai PD-L pleaca din Senat spre diverse consilii judetene . Gheorghe Flutur la Suceva , Mihai Tibuleac la Botosani, iar Petru Iotcu la Arad. Senatorul Radu Tarle, de la PNL, va prelua fraiele Consiliului Judetean Bihor.

Si cativa deputati parasesc Parlamentul pentru a se ocupa de problemele din teritoriu. Tamas Sandor, de la UDMR, merge la Consiliul Judetean Covasna, iar democrat-liberalul Marius Balu intra in echipa de la Mehedinti. Vasile Pruteanu, tot de la PD-L, se alatura consilierilor de la Neamt, iar colegii sai de partid, Florin Popescu si Mircea Man, intra in Consiliul Judetean Dambovita si respectiv Maramures.

Pe de alta parte, Sorin Frunzaverde este nevoit sa renunte la postul de europarlamentar pentru sefia Consiliului Judetean Caras. Sebastian Bodu , si el europarlamentar, se afla inca in cursa pentru Primaria Sectorului 5 . Intr-o situatie asemanatoare se afla si senatorul PD-L Cristache Radulescu. Acesta candideaza pentru un post de consilier judetean in Ilfov, dar asteapta rezultatele definitive ale alegerilor, dupa ce votul de duminica trecuta a fost anulat in cateva comune din judet.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea