Social

#pensii #magistrati #parlamentari #militari #legea unitara a pensiilor #indemnizatii

Parlamentarii, magistratii si militarii au statut special in noua lege unitara a pensiilor

Parlamentarii, magistratii si militarii vor primi indemnizatii speciale, pe langa pensii. Aceasta este decizia anuntata astazi de un reprezentant al Guvernului, dupa discutiile pe baza noii legi unitare a pensiilor, care au loc in paralel cu cele referitoare la actul normativ care prevede salarizarea bugetarilor.

Cele trei categorii de bugetari vor primi pensii in functie de contributia la sistemul unic de pensii, carora li se vor adauga indemnizatii speciale, a caror cuantum urmeaza sa fie stabilit ulterior printr-un act normativ.

Conform declaratiilor consilierului primului ministru, Mihai Seitan , reprezentanti ai Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Justitiei, Ministerului Muncii si Ministerului de Finante discuta inca principiile care vor sta la baza Legii unitare a pensiilor. Acestea vor fi pregatite pana pe 15 mai, atunci cand vor ajunge pe masa Guvernului, spre aprobare.

Oficialul guvernamental a declarat pentru Realitatea TV ca noua lege a pensiilor va fi realizata pe modelul Legii 19, urmand "a fi construit un nou sistem de pensii unitar, care sa integreze in sistemul public de pensii sistemele speciale de pensii, precum cel al armatei si cel al serviciilor secrete". Noua lege ar putea intra in vigoare in 2010, urmand ca termenul de aplicabilitate al acesteia sa se intinda pe parcursul a circa sase luni sau un an de zile.  

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea