Social

#asociatii de parinti #lockdown #scoala online #copii #parinti

Parintii vor scoala online pentru copii! Asociatiile de parinti cer doua saptamani de lockdown

Federatia Nationala a Asociatiilor de parinti cere ca scolile sa intre in lockdown timp de doua saptamani. Mai exact, acestia doresc ca orele de curs sa se desfasoare exclusiv online.

Solicitarea vine din mai multe motive. Pe langa numarul deosebit de mare de infectari si riscul la care sunt supusi elevii zilnic, exista si problema parintilor care nu accepta testarea copiilor.

Reprezentantul asociatiei parintilor sustine ca, chiar daca a inceput testarea in scoli, tot este haos in salile de clase. In plus, unii parinti sunt sceptici la testare, numarul de infectari creste de la zi la zi, iar copiii nu prea invata mare lucru.

"Sa intre doua saptamani in lockdown, ma refer la unitatile de invatamant sa treaca in online, ulterior ramanand ca deciziile sa apartina suta la suta unitatilor de invatamant (...).

Nu e normal ca DSP si CNSU sa-si dea cu parerea acolo unde nu au habar ce se intampla intr-o unitate de invatamant. Sunt profesori care fac parte dintr-o categorie cu comorbiditati care nu sunt trecute in ordinul comun.

Mai grav, sunt elevi care au boli cronice si care nu sunt trecute in ordinul comun, facut astfel incat oricum sa facem scoala, ceea ce nu se poate in astfel de conditii", a spus Iulian Cristache, presedintele Federatiei Asociatiei de Parinti, vineri, la Antena 3.

Copiii, afectati intens de Covid in valul 4

Bilantul Covid din ultimele zile este de-a dreptul ingrijorator. Doar ieri, 7 octombrie, au fost diagnosticate pozitiv 14.467 de persoane.

Tot ieri s-a inregistrat cel mai mare numar de pacienti internati la ATI, dar si numarul de copii internati este cel mai mare de pana acum. Ieri erau internate in spital 14.943 de persoane, dintre care 1.556 in sectiile de Terapie Intensiva (ATI).

Din totalul pacientilor internati, 417 sunt minori, 395 fiind internati in sectii si 22 la ATI.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea