Social

# cresa copii # plata cresa #contributie cresa

Parintii vor plati pentru copiii inscrisi la cresa

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) a initiat un proiect legislativ prin care se stabileste ca parintii vor fi obligati sa plateasca o contributie pentru copiii inscrisi la crese. Valoarea contributiei va fi stabilita de primar, fara a depasi 30% din costul copilului in unitatea de invatamant in care se face educatia acestuia.

Se va tine cont de numarul de copii din familie si de venitul mediu lunar pe membru de familie. Acest venit va fi calculat pentru perioada de sase luni anterioara inscrierii copilului la cresa.

Contributia va putea fi achitata si prin tichete de cresa, tichete sociale si/sau cupoane sociale.

Proiectul mai prevede si cateva cazuri in care parintii sunt scutiti de la plata contributiei, suma urmand sa fie suportata din bugetul local. Nu vor plati contributia pentru cresa parintii care au in ingrijire copii expusi riscului de separare de familie si au aprobate planuri de servicii sau beneficiaza de Legea recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei din decembrie 1989 (Legea nr.341/2004).

Actul normativ se va afla in dezbatere publica pe site-ul MMFPS pana pe 19 octombrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea