Social

#andpc #educatie #violenta #profesor #parinte #copil

Parintii si dascalii vor fi educati impotriva violentei

Autoritatea Nationala de Protectie a Drepturilor Copilului ( ANPDC ) a stabilit o strategie de actiune pana in 2013, pentru prevenirea si combaterea violentei asupra copilului. Parintii vor avea de urmat cursuri de management al furiei, in timp ce profesorii vor studia drepturile copilului .

Campania de educare a parintilor se va desfasura prin intermediul Internetului, a televiziunii, radioului si presei scrise. Autoritatile planuiesc sa organizeze "scoli" pentru parinti, unde adultii ar fi invatati cum sa se comporte cu cei mici.

Programul include si o brosura "in care sa se prezinte metodele de managementul furiei in relatia cu copiii pentru prevenirea comportamentelor violente", care va ajunge la parinti prin intermediul medicilor de familie, al educatorilor sau profesorilor, spune Ileana Savu, presedintele ANPDC, citata de Cotidianul.

Strategia pe temen lung are ca scop inlaturarea prejudecatilor legate de bataia folosita in scop educativ . O alta componenta a programului tine de "introducerea in fisa postului cadrelor didactice si nedidactice din institutiile de invatamant a obligativitatii utilizarii in relatia cu copiii a comportamentelor nonviolente".

Un rol important in strategie il vor avea si patrulele de politie, prin intensificarea controalelor in apropiererea institutiilor de invatamant pentru siguranta celor mici si limitarea influentei gastilor de cartier.

ANPDC vrea si sa creeze grupuri de suport pentru copiii ai caror parinti muncesc in strainatate, dar si sa sustina instalarea de filtre de acces pentru PC-urile utilizate de copii, in acelasi timp cu informarea parintilor cu privire la riscul utilizarii Internetului de catre cei mici.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea