Social

#parinti #copii #educatoare #posturi #gradinite #firma de paza

Parintii finanteaza din propriul buzunar angajatii din gradinite

Parintii care isi trimit copiii la gradinita sunt nevoiti sa asigure din propriul buzunar salariile angajatiilor din aceste unitati de invatamant. Astfel, pentru a fi siguri ca micutii beneficiaza de minimul de paza si igiena, parintii s-au organizat in asociatii, cu ajutorul carora au putut decide angajatii pe posturile auxiliare sau nedidactice, conform rtv.net.

"Comitetele de parinti nu au angajat numai ingrijitoare, ci si portari, bodyguarzi pentru a asigura minimul de igiena si paza", a declarat Mihaela Guna, presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti - Invatamant Preuniversitar.

Pentru salariile angajatilor, parintii scot din buzunar sume care pornesc de la 20 de lei si pot ajunge in unele cazuri la cateva sute de lei.

Desi teoretic in Romania invatamantul este gratuit si strangerea fondului clasei este ilegala, oficialii Ministerului Educatiei accepta aceasta solutie adoptata de parinti.

Statistica arata ca in 2012 Ministerul Educatiei a deblocat 600 de posturi didactice auxiliare si neauxiliare, reprezentand doar 10% din numarul necesar.

Sursa foto: doxologia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea