Social

#copii #social #tichete de cresa # cresa copii

Parintii cu copii mici pot primi tichete de cresa. Afla in ce conditii!

Angajatorul poate acorda tichete de cresa de pana la 400 de lei lunar parintilor care decid sa se intoarca la serviciu, fara a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului pana la doi ani, informeaza Accace, o companie specializata in management financiar.

In plus, de aceste tichete pot beneficia si persoanele care au copii adoptati, incredintati in vederea adoptiei sau in plasament, precum si cei carora li s-a instituit tutela. Exceptii fac cazurile copiilor dati in plasament la asistentul maternal profesipnal si celor pentru care s-a dispus masura plasamentului de urgenta.

Pentru a intra in posesia tichetelor de cresa, salariatii trebuie sa intocmeasca o cerere, sa dea o declaratie pe proprie raspundere potrivit careia celalalt parinte nu beneficiaza deja de aceste tichete, de concediul si indemnizatia maternala. Dosarul mai trebuie sa contina livretul de familie, actul doveditor eliberat la cresa la care este inscris copilul, precum si alte documente solicitate de angajator.

Foto: rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea