Social

#elevi #profesori #absente #sanctiuni parinti #copii chiulangii

Parintii copiilor chiulangii, sanctionati drastic!

Parintii vor fi de doua ori mai atenti la numarul de absente cumulate de copiii lor, dupa ce Ministerul Educatiei va introduce Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar. Si asta pentru ca cei care lipsesc de la cursuri vor primi pana la 1.000 de lei amenda.

Daca nu au bani sa achite sanctiunea, parintii vor presta munca in folosul comunitatii, se arata in proiectul aflat in dezbatere publica. Astfel, scolile vor incheia un contract educational cu parintii sau cu tutorii copiilor in care vor fi stabilite drepturile si obligatiile reciproce ale partilor.

Parintii vor fi obligati ca cel putin o data pe luna sa ia legatura cu invatatorul sau cu dirigintele pentru pentru a afla care este evolutia copilului, iar prezenta lui va fi consemnata in caietul profesorului cu nume, data si semnatura.

Tot potrivit aceluiasi act normativ, personalul unitatilor de invatamant va avea proceduri clare de interventie in cazurile de violenta din scoala, in care se arata, printre altele, ca Politia si parintii victimelor trebuie anuntati in astfel de situatii, iar autorii faptei, izolati intr-o incapere din incinta unitatii de invatamant.

Sursa foto: glasul-hd.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea